Ingrediente pentru 6 portii
2 ouă mari
2 cesti faina
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
3/4 cana smantana
3/4 cana lapte cu continut scazut de grasimi
2 lingurite extract de vanilie
4 linguri de unt nesărat
2 linguri de zahăr tos
6 linguri de zahăr pudră
Pregătire
Încălziți un fier de vafe. Într-un castron amestecați împreună făina și bicarbonatul de sodiu și lăsați-o deoparte. Separați albușurile de gălbenușuri. Amestecați gălbenușurile, smântâna, laptele și extractul de vanilie. Topiți untul și il adaugati în amestecul de smântână. Într-un castron diferit, bateți albușurile spuma. Adăugați zahărul tos în albușurile și continuați să bateți până când se formează o spuma tare.
Puneti amestecul de smântână în amestecul de făină treptat până când se termina. Adaugați ușor amestecul în albușurile de ou bătute si amestecati usor.Compozitia se pune in aparatul le waffles, închideți și gătiți timp de aproximativ 3 minute. Se servesc vafele cu zaharul pudra. Alte topping-uri sugerate includ fructe de padure proaspete, frisca, gem sau sirop.
No comments.