Ingrediente pentru 10 portii
1/2 cana unt
1 cană de zahăr tos
3/4 lingurita extract de vanilie
1 cană de făină albă integrală
220 g crema de branza
1 ou mare
1/2 linguriță scorțișoară
4 mere medii
1/4 cana fulgi de migdale
Pregătire
Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Lasați crema de brânză la temperatura camerei pentru a se înmuia. Decojiți si scoateti miezul merelor apoi le feliati. Amestecati impreuna untul, 1/3 cana zahar si 1/4 lingurita vanilie. Adaugati si faina.Framantati foarte bine aluatul apoi distribuiti uniform intr-o tava pentru tarta. Intr-un bol mediu se combina crema de branza si 1/3 cana zahar; se amestecă bine. Se adauga oul si 1/2 lingurita vanilie; se amestecă bine. Se toarnă amestecul în tava peste aluat
Combina 1/3 cana zahar si scortisoara; se aruncă peste mere si se amesteca până când toate sunt acoperite. Cu o lingura puneti din amestecul de mere peste stratul de cremă de brânză. Se presara cu migdale. Coaceți la 200 °C timp de 10 minute. Reduceți căldura la 180 ° C și continuați să coaceți timp de 25 de minute.