Ingrediente pentru 8 portii
3 / 4 cana de orez sălbatic
2 cani sparanghel
1 cană morcovi
1/2 ceasca ceapa
3 catei de usturoi
1/4 ceasca unt nesărat
1/2 linguriță de sare
1/2 lingurita cimbru
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1/4 lingurita nucsoara
1 frunză de dafin
1/2 cană făină integrală
4 căni supa de pui cu conținut scăzut de sodiu
1/2 ceasca vermut (suplimentar)
2 cani de pui fiert
4 cani lapte de migdale neîndulcit
Pregătire
Fierbeti orezul conform instructiunilor. Taiati sparanghelului, morcovi,usturoiul și ceapa.
Într-o oala topiți untul și sotați usturoiul cu ceapa până când se înmoaie. Adăugați morcovii și condimentele. Continuați să gătiți la foc mediu până când se înmoaie. Se amestecă făina și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecând frecvent. Se toarnă în cele 4 cani de supa de pui și vermutul. Folosind un tel de sârmă, amestecați până când se omogenizează. Se adauga puiul fiert și sparanghelul în supă, apoi adăugați încet laptele de migdale. Fierbeți timp de 20 de minute.La final adaugati si orezul
No comments.