Ingrediente pentru 4 portii
1/4 ceasca ceapa
1 lingurita pudra de curry
1 tulpină de țelină Apio
1 lingură ulei de măsline extravirgin
340 g ton alb, conservate în apă, nesărat
1/2 ceasca maioneza
2 lingurițe suc de lămâie
1/2 lingurita zahar tos (optional)
1 cană de struguri

Pregătire
Tăiați mărunt ceapa și țelina. Feliați fiecare strugure în jumătate. Așezați ceapa, uleiul de măsline și pudra de curry într-un castron mic si puneti la microunde timp de 2 minute. Lăsați să se răcească timp de câteva minute. Scurgeți bine tonul și puneți-l într-un castron de amestecare. Se amestecă în amestecul de ceapă, țelină, maioneză, suc de lămâie și zahăr. Se amestecă până se omogenizeaza bine. Se amestecă si jumătățile de struguri. Puneti la frigider pentru a se răci înainte de servire.