Ingrediente pentru 6 portii
2 cartofi medii
4 linguri de unt
1 cană de ceapă
3/4 cana morcovi
3 catei de usturoi
450 g carne de vită tocata
1/2 lingurita piper negru
2 lingurita sos Worcestershire
1/3 cană sos de roșii, fără sare adăugată
3/4 cana de mazare verde congelate
1 cană lapte cu conținut scăzut de grăsimi
Pregătire
Curatati cartofii și tăiații în bucăți de 1-2 cm grosime. Se fierb într-o oală mare cu apă timp de 5 minute. Scurgeți apa, înlocuiți și fierbeți din nou până când cartofii sunt gatiti. Se taie ceapa si morcovii. Usturoiul se toacat. În timp ce cartofii se gătesc, topiți 2 linguri de unt într-o tigaie mare. La foc mediu, ceapa sotata si usturoiul pana se inmoaie (10 minute). Adăugați carne de vită tocatată și sote până când nu mai este roz. Adăugați piper, sos Worcestershire, sos de roșii și legumele. Fierbeți la foc mic, neacoperit, timp de 10 minute. Preincalzeste cuptorul la 200° F. Zdrobiti cartofi într-un castron si adaugati 2 linguri de unt. Se amestecă si laptele pentru a da cartofilor o consistență cremoasă. Adăugați piper după gust.
Răspândiți carnea de vită uniform în vasul de copt. Acoperiți uniform cu piure de cartofi. Utilizați o furculiță pentru a face un design. Coaceți timp de 30 de minute sau până când este gata rumenita.
No comments.