Numar portii: 5, Marime portie: 2 clatite, diam aprox 10 cm

Ingrediente:
1 cană de făină universală
1 lingură de zahăr
2 lingurițe de praf de copt
1/8 linguriță de sare
2 albusuri de ou
1 cană lapte cu conținut scăzut de grăsimi
2 linguri ulei
1 lingura extract de arțar

Mod de preparare:
Într-un vas mediu amestecati făina, zahărul, praful de copt și sarea.
Într-un bol amestetcati albușurile de ou, laptele, uleiul și siropul de arțar si adaugati peste amestectul obtinut in primul vas, pot ramane cateva cocoloase.
Pentru a face clatite de 10 cm turnati aproximativ 1/4 cana de aluat intr-o tigaie.
Gatiti la foc mediu, aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana cand clatitele devin aurii. Pentru a păstra clatitele pufoase, întoarceți-le o singură dată și evitați apăsarea cu spatula.