Ingrediente pentru 8 portii
450 g de năut uscat
2 cepe verzi
2 cesti de ceapa alba
1/2 ceasca patrunjel
4 catei de usturoi
1/4 cană suc de lămâie
1-1/2 linguri de făină
3/4 linguriță de sare
1 linguriță de coriandru
1 lingură de chimen
1/4 lingurita piper negru
1/4 lingurita piper cayenne
Pregătire
Acoperiți năutul în apă într-o oală mare și înmuiați peste noapte la temperatura camerei.Tăiați mărunt ceapa albă; se taie ceapa verde, patrunjelul si usturoiul. Scurgeți și clătiți năutul. Se pune intr-un procesor de alimente impreuna cu ceapa verde, ceapa alba, patrunjelul, usturoiul, sucul de lamaie, faina, sarea, coriandru, chimenul, piperul negru si piperul cayenne.
Pulsați până când amestecul ajunge la o consistenta de pasta dar nu foarte fina. Este posibil să trebuiască să faceți acest lucru în 2 randuri, în funcție de mărimea procesorului de alimente. Odată terminat, amestecați împreună cu o furculiță și îndepărtați orice bucăți mari de năut. Se pune la frigider amestecul falafel timp de 2 ore. Preincalzeste cuptorul la 200°C. Pulverizați o tava pentru brioșe cu spray de gătit.
Cu ajutorul unei linguri impartiti in 24 de bile compozitia; adăugați direct în tablă de brioșe. Se pune în cuptor și se coace timp de 7 minute. Scoateți, întoarceți falafelul și apoi coaceți cu 7 minute mai mult.
Sugestii utile
Se serveste falafel intr-un buzunar de pita cu castraveti, salata verde, ceapa si sos de usturoi sau deasupra unei salate.
No comments.