Ingrediente pentru 8 portii
1 cană de afine proaspete
3 mere medii
3/4 cană de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
1/2 cană făină integrală
1/2 cană zahăr tos
3 linguri de unt nesărat
Pregătire
Preîncălziți cuptorul la 170 °C. Tăiați afinele în jumătate. Decojiti merele,curatatile in centru si taiati-le cuburi. Combina afinele, merele, 1/4 ceasca de zahăr brun și scorțișoară într-un castron mare.
Puneti hartie de copt intr-o tava și se toarnă amestecul de afine. Combina faina, 1/2 cana zahar brun ramasa si zaharul alb intr-un bol mediu. Adăugați untul și amestecati bine pentru a face firimituri grosiere. Se presara frimiturile peste amestecul de afine si se coace timp de 50 de minute sau pana cand topping-ul este maro auriu.
No comments.