Ingrediente pentru 16 portii
1/2 ceapa rosie
1 ardei gras verde
1 ardei gras roșu
1/3 ceasca de coriandru proaspat
2-1/2 cesti de porumb alb, conservate sau proaspete fierte
1 cană de fasole pinto, proaspătă gătită
220 g brânză cremă cu conținut scăzut de grăsimi
1/4 cană de ulei de măsline
3 catei de usturoi
1 lingură de chimen măcinat
1/4 lingurita praf de chili
340 g smantana cu conținut redus de grăsimi
1 lamaie
Pregătire
Se taie ceapa, ardei gras si coriandru.
Amestecați următoarele ingrediente într-un blender: porumbul alb, fasole pinto, cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi, uleiul de măsline, 2 căței de usturoi, chimen și pudră opțională de chili. Se întinde într-o farfurie. Folosind o spatulă,puneti un strat de smântână peste amestecul de fasole.
Sote ușor într-o tigaie: 1 lingura ulei de masline,ceapă roșie, ardei gras verde și roșu și 1 cățel de usturoi. Evitați supraîncărcarea, astfel încât ardeii să fie fermi, nu terci.
Stoarceți lamaia peste amestecul sote pentru un plus de aromă și apoi scurgeți excesul de lichid.
Se poate servi pe 1-2 felii de paine fara sare.
No comments.