Ingrediente pentru 10 portii
1-1/2 cesti afine proaspete
2 căni de făină integrală
1 cană de zahăr
1-1/2 lingurite praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 ou mare
1/2 cană suc de afine sau suc de mere
1 lingurita coaja de portocale
2 linguri de margarină
1/4 cană de nuci tocate
Pregătire
Tăiați afinele in jumatati. Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Puneti intr- o tavă hartie de copt. Cerneți făina, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu împreună într-un castron mare. Într-un castron separat se amestecă sucul, coaja de portocale, margarina topită și oul bătut. Se adaugă la amestecul de făină și se amestecă pana se combina. Se amestecă si afinele și nucile. Se pune aluatul într-o tavă de pâine pregătită și se coace 1 oră și 10 minute. Testați prin împungerea unei scobitori în chec; daca iese curata checul este facut. Se răcește checul în tava timp de 10 minute, apoi se scoate și se răcește pe un suport de sârmă. Se taie în 10 felii.
No comments.