Portii: 18, Marimea unei portii: un baton de cca 7 cm/7 cm
Ingrediente:
2 mere medii
3/4 cana de unt nesărat
1 cană de zahăr granulat
1 cană de crema de branza
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță de sare
2 cani faina
1/2 ceasca zahar brun
1 lingurita scortisoara
2 linguri de lapte
1 ceasca de zahăr pudră

Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
Decojiti și tăiați merele.
Amestecati împreună 1/2 din cana de unt și zahărul granulat sau înlocuitorul de zahăr.
Adăugați crema de branza, vanilia, bicarbonatul de sodiu, sarea și făina. Se amestecă; adăugați merele.
Se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă de 22 x 30 cm.
Într-un castron mic, zdrobiți 2 linguri de unt moale împreună cu zahărul brun și scorțișoara . Presați peste partea superioară a aluatului.
Coaceți timp de 35 până la 40 de minute. Apoi lasati sa se răceasca complet.
Pentru a face glazură, amestecati 2 linguri unt topit, lapte (sau înlocuitor de lapte) și zahăr pudră.
Presarati deasupra și taiati în 18 batoane.