Ingrediente pentru 12 portii
900 g carne de vită
6 cani de apa rece
2 linguri de ulei de măsline
1/2 cana sos de rosii cu continut scazut de sodiu
1 varză medie
1 cană de ceapă
1 cană morcovi
1 cana napi
3/4 linguriță de sare
1 lingurita piper
6 linguri suc de lămâie
4 linguri de zahăr
Pregătire
Pune carnea într-o oală mare. Adăugați apă pentru a acoperi complet carnea. Acoperiți cu capac și aduceți-l la fierbere. După ce apa fierbe, reduceți focul și gătiți până când carnea se rupe ușor. Scoateți carnea din oală și rupeți-o cu o furculiță. Tăiați varza,ceapa, morcovi și napi.
Adaugati în oală in care a fiert carnea ulei de măsline, sos de roșii, varză, ceapă, morcovi, napi și carne mărunțită. Se condimentează cu sare și piper; adăugați suc de lămâie și zahăr.
Gatiti la foc mic 1 la 1-1/2 ore pana cand toate legumele sunt gatite.