Ingrediente: 

400 g varză tocată marunt

1 lingură ulei

1 ceapă mică

200 g muschi de porc

200 ml vin alb de masă

1 cățel usturoi

 

Preparare:

Mușchiul de porc se condimentează cu piper, cimbru și usturoiul zdrobit. Se pune într-un vas pentru cuptor și se toarnă peste el vinul. Se coace în cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 30 minute.
Între timp varza tocată se pune într-un bol cu apă și se lasă 5-10 minute. Călim ceapa 2 – 3 minute într-o tigaie. Adăugăm varza, după ce am aruncat apa, și călim 4 minute. Adaugăm apă cât să acopere varza și gătim cam 20 de minute. Dacă a rămas apă o scurgem și nu o consumăm.
Într-o farfurie așezăm varza și muschiul de porc feliat. Servim lângă 1-2 felii de paine integrală.