Tocanita de vita cu ciuperci si morcovi

Acasă Forumuri retete Hemodializa prânz Tocanita de vita cu ciuperci si morcovi

Share with:


Etichetat: ,

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #912 Score: 0

    Porții: 8

    Marimea unei portii: 150 de grame

    Ingrediente:

    • 120 de grame de cartof alb
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • 120-150 de grame de ciuperci felii
    • 2 cești ceapă
    • 3 catei de usturoi
    • 1 cană de vin roșu
    • 50 de grame de făină albă universală
    • 2 kilograme carne macră de vita
    • 3/4 linguriță de amestec de condimente fara sare(recomandam amestecul SanoVita -125g
    • 1/2 lingură de cimbru uscat
    • 1 frunză de dafin
    • 2 cani de morcovi
    • 1/2 linguriță piper negru

    Preparare:
    Curatati cartofii și tăiați-i în cuburi mici. Fierbeti-i timp de 5-10 minute. Aruncati apa in care au fost fierti initial, apoi fierbeti-i din nou, in apa curata, pana cand sunt gata. Acest pas este esential pentru reducerea continutului de potasiu. Se taie ceapa si se toaca cateii de usturoi. Se taie morcovii si carnea de vită în bucățele. Într-o tigaie, puneti 2 lingurițe de ulei de măsline la la foc mediu. Căliti ceapa in uleiul incins; adăugați ciupercile și cimbrul; amestecati in tigaie timp de 5 minute. Se adaugă usturoiul și se mai amesteca timp de 1 minut. Se adaugă vinul roșu la amestec si se lasa sa fiarba la foc mic. Tăvăliți carnea de vită în făină. Într-o tigaie mare incalziti 2 lingurițe de ulei pe foc mediu. Adăugați jumătate din carnea de vită și presărați cu 1/8 linguriță amestec de condimente fără sare. Gatiti pana se rumeneste pe toate partile. Repetați procesul cu uleiul ramas, cealalata
    jumatate din carnea de vita si o alta optime de lingurita din amestecul de condimente. Adăugati carnea de vită rumenita in tigaia in care se fierb ciupercile. Se adaugă amestecului restul de cimbru și frunza de dafin, impreuna cu 4 cani de apa si 4 linguri de sos de soia fara sodiu(optional). Aduceți la fierbere. Acoperiți și fierbeți la foc mediu timp de o oră sau până când carnea de vită este fiarta. Scurgeți cartofii. Se amestecă cartofii și morcovul în oală cu carne de vită. Lasati sa fiarba neacoperit timp de 1 oră, amestecând ocazional, deoarece sosul se ingroasa. Se amestecă restul de 1/2 linguriță de amestec de condimente fara sare și piper negru. Aruncați
    frunza de dafin și serviți.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.