Ingrediente pentru 8 portii: pentru aluat avem nevoie de 200 g faina,2 lg zahar,100 g unt la temperatura camerei,esenta de vanilie.
Pentru umplutura avem nevoie de 3 oua, 60 g galbenus de ou, 120 g smantana pentru frisca 32%,putina coaja de lamaie (de la lamai netratate), 100 ml suc de lamaie
Pentru aluat amestecam bine toate ingredientele, amestecul format il punem la frigider jumatate de ora.
Dupa ce scoatem aluatul din frigider,il intindem uniform si il asezam in tava pentru tarta. Il intepam cu o furculita. Apoi il punem in cuptorul preincalzit la 160* timp de 15 minute.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Intr un bol amestecam cu ajutorul unui mixer ouale,galbenusurile si zaharul.Apoi adaugam sucul de lamaie,smantana si coaja de lamaie, amestecam totul foarte bine.
Cand crusta este coapta pe jumatate, o scoatem din cuptor si adaugam peste ea umplutura. Dam totul la cuptor timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul scobitoarei.