Numar portii: 4
O portie: 100 grame de somon, 1/4 cana de rucola
Ingrediente:
3 linguri miere
3/4 linguriță coajă de lămâie
1/2 linguriță de piper negru
1/2 linguriță pudră de usturoi
1 linguriță apă fierbinte
400 g file de somon
2 linguri de ulei de măsline
3 cani de rucola
Mod de preparare:
Intr-un castron mic puneti mierea, coaja de lămâie rasă, piperul măcinat, usturoiul praf și apa fierbinte și amestecati până se omogenizează. Frecați amestecul peste fileurile de somon.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adăugați fileurile de somon cu condimente și gătiți 4 minute. Întoarceți cu grijă fileurile cu o spatulă.
Reduceți căldura la mediu-mic și gătiți încă 4- 6 minute, până când peștele devine opac și se strapunge ușor când este testat cu o furculiță.
Aranjați 1/4 cană rucola pe farfurie,fileul de somon si deasupra puteti pune mărar proaspăt.
No comments.