Ingrediente pentru 6 portii
12 frunze de varză
450 g carne tocata de curcan
1/2 cana de orez nefiert
1/4 cana ceapa, tocata marunt
2 ouă
1/2 linguriță piper negru
1/4 lingurita busuioc uscat
2 lingurite patrunjel uscat
1-1/4 cană de apă
85 g pasta de tomate
2 linguri suc de lămâie
1 lingură de zahăr
Pregătire
Îndepărtați cu grijă 12 frunze de varză dintr-o varză întreagă și spălați-le.
Se fierbe apa intr-o oală mare. Adăugați frunze de varză și gătiți timp de 2 minute pentru se înmoaie. Scurgeți și lăsați frunzele deoparte. Într-un castron mare, combinați carnea de curcan, orezul, ceapa, ouăle, 1/4 linguriță piper, busuioc, pătrunjel și 1/4 cană apă. Cu ajutorul unei linguri puneți din amestecul de curcan pe frunza de varză și pliați părțile laterale ale frunzei peste amestecul de curcan. Așezați sarmarele într-un vas de copt. Combina pasta de rosii, sucul de lamaie, 1 cana apa, 1/4 lingurita piper si zaharul pentru a face un sos. Puneti sosul peste sarmale. Acoperiți și coaceți la 190 °C timp de 1-1/2 oră. Descoperiți și gatitiți inca 30 de minute.
No comments.