Numar portii: 10.
Ingrediente
aluat de placintam aprox 23 cm
4 cani felii proaspete de morcov
1-1/4 cani zahar brun
1-1/2 cani de lapte
2 ouă mari
2 lingurite vanilie
1/4 linguriță cuișoare măcinate
1/4 linguriță ghimbir măcinat
1/2 lingurita nucsoara macinata
1 lingura scortisoara
1/2 cană fulgi de ovăz
3 linguri de făină
4 linguri unt

Mod de preparare:
1. Se intinde aluatul intr-o tava si se intorc marginile.
2.Se fierb morcovii si apoi se scurg de apa si se lasa la racit.
3.Intr-un blender amestecați morcovii răciți, laptele, 3/4 cană zahăr brun, ouăle, vanilia. Se obtine o compozitie uniforma, fara bucatele de morcovi. Se pune peste aluat.
4. Pentru crusta se amesteca fulgii de ovăz, făina și restul de 1/2 cană de zahăr brun. Se incorporeaza cu untul si se presara peste amestecul de morcovi. Daca doriti sa reduceti din continutul de calorii acest pas se poate sari.
5. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
6. Se pune in cuptor pentru 50-60 min. Cand este racita taiati placinta in 10 portii.