Piure de conopida cu salau la cuptor
Ingrediente pentru 6 portii de piure
8 cani conopida proaspata
1 lingurita usturoi
1 fir de praz
1/4 linguriță de sare
1/8 lingurita piper alb
1 lingură de unt nesărat
Pregătire
Rupeți sau tăiați conopida în florete mici. Tocati usturoiul si prazul. Se pun floretele de conopidă într-o oală și se acoperă cu apă. Aduceți la fierbere și gătiți 20 de minute. Scurgeți o parte din apă, lăsând aproximativ 1 cană în tigaie cu conopidă. Adăugați usturoiul și prazul, acoperiți și continuați să gătiți 10 până la 15 minute sau până când este foarte fraged. Scurgeți bine.
Amestecați legumele fierbinți cu un blender până când se omogenizează si obtineti piureul. Adăugați puțină apă dacă amestecul pare prea gros. Se condimentează amestecul cu sare și piper alb. Se amestecă cu unt sau margarină. Se servește fierbinte.

Salaul 100g se condimenteaza cu piper,boia si pudra de usturoi. Se gateste in cuptor sau grill cam 15-20 minute.