Orez cu creveți

Acasă Forumuri retete Hemodializa prânz Orez cu creveți

Share with:


Etichetat: 

Acest subiect conține 0 răspunsuri are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de  Ionuț Cristian Cucu acum 2 luni, 2 săptămâni.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #1625 Score: 0

    4 porții: porția-1 cana și jumătate

    Ingrediente:

    • 3/4 ceapa, tocată mărunt
    • 1 cățel de usturoi
    • 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras
    • 3 linguri de ceapa verde tocată
    • 4 lingurițe de ulei de măsline (ulei de alune de pădure)
    • 3/4 lingura de piper negru măcinat
    • 4 oua, bătute
    • 4 cești de orez cu bob lung, fiert și răcit
    • 1/4 lingurița sare
    • ½ cana creveți congelați, prefierți
    • 1 cana de mazăre și morcov congelat

    Preparare:

    • Pune o tigaie anti-aderenta pe foc, cu o lingurița de ulei
    • Adaugă ceapă și ½ lingurița de piper negru și călește până ceapa se înmoaie (aprox 2 minute)
    • Adaugă apoi ghimbirul, usturoiul tăiat mărunt și ceapa verde tocată și amestecă totul pt încă un minut
    • Pune peste morcovul și mazărea congelată. Adaugă creveții peste legume, împreună cu 2 lingurițe de ulei. Amestecă până se gătesc. Peste tot, adaugă ouăle bătute, amesteca cu o lingură de lemn până sunt gata.
    • Răstoarnă alimentele din tigaie într-un bol. Adaugă 1 lingurița de ulei și prăjește puțin orezul(fiert și răcit în prealabil). Adaugă sarea și piperul și lasă-l (fără sa amesteci)-2 minute.
    • Peste orezul prăjit adaugă mixul de creveți și legume. Poftă bună!
Vizualizare 1 articol (din 1 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.