Porții: 2 Marimea unei portii: O jumatate de omleta
Ingrediente:

  • 3 ouă mari
  • 1/4 cana lapte
  • 1 lingură de apă
  • 1/8 linguriță de piper negru
  • 1 lingură de unt
  • 3/4 ceasca de ceapa
  • 1 măr mare
  • 2 linguri de brânză de cheddar mărunțită sau cascaval ras

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200 ° C . Curatati si taiati marunt mărul si ceapa. Bateți ouăle cu lapte, apă și piper într-un bol mic, pe care il puneti apoi deoparte. Topiți untul într-o tigaie mică, rezistentă la cuptor, la foc mediu. Se adaugă ceapa și mărul în tigaie și se sotează până când ceapa devine translucidă( aproximativ 5- 6 minute) Răspândiți uniform amestecul de ceapă și mere în tigaie. Se toarna uniform amestecul de oua in tigaie si se gateste la foc mediu pana cand marginile incep sa se intareasca. Se presara brânza de cheddar sau cascavalul deasupra. Puneți tigaia în cuptor și coaceți până când centrul este ferm( aproximativ 10-12 minute). Tăiați omleta pe jumătate. Serviți imediat.