Ingrediente pentru 12 portii
1/2 cană unt nesărat
1 măr mare
1/2 cana de zahăr brun
1-1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
2/3 cană de zahăr tos
2 ouă mari
2 lingurite extract de vanilie
1-1/2 cani faina integrala
1-1/2 lingurite praf de copt
1/2 cană de lapte
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Lasati untul la temperatura camerei pentru a se înmuia. Ungeți o tavă de chec. Se curata si se toaca marul.
Se amestecă zahărul brun și scorțișoara într-un castron. Cu un mixer se combină zahărul tos și untul până la omogenizare. Adăugați ouăle, vanilia și continuați să bateți la viteză medie până când sunt combinate. Adăugați făina și praful de copt; continuați să amestecați până când sunt combinate. Adăugați laptele și amestecați în aluat. Se toarnă jumătate din aluatul pregătit în tava, apoi se adauga jumătate din merele tocate și jumătate din amestecul de scorțișoară și zahăr. Se toarnă pe aluatul rămas. Adăugați merele rămase, amestecul de scorțișoară și zahăr rămas.
Coaceți timp de 45 până la 55 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul checului iese curată. Se lasă să se răcească apoi se taie felii.