Ingrediente(12 portii): 250 g faina integrala, 150 ml lapte 1,5%, 2 oua,15 g unt 82%, 30 g zahar, 80 g mar, 160 g morcov, 1 praf de copt, 1 g nucsoara.
Morcovul se da pe razatoare si se pune in apa, il lasam pana ne ocupam de celalalte ingrediente.
Marul il dam si pe el prin razatoare.
Amestecam ingredientele uscate :faina,zaharul si praful de copt. Separat amestecam si ingredientele umede : laptele,untul topit si ouale.
Amestecam compozitia uscata cu cea umeda cu ajutorul unui tel, daca n i se pare prea densa mai putem adauca 1-2 lg apa. Nu amestecam mult timp doar cat sa mogenizam toata compozitia.
Scurgem morcovul de apa si impreuna cu marul le adaugam in compozitia obtinuta. Omogenizam bine totul,apoi punem compozitia in forme pentru briose din silicon sau din hrtie de copt.
Briosele se coc la 180*C, pentru 20-25 minute sau pana cand s au rumenit deasupra si trec testul scobitori.
No comments.