Pui cu rozmarin si legume, la cuptor

4 portii; portia-o bucata de pui si ¾ bol cu legume

Ingrediente

2 dovlecei medii

1 morcov mediu

1/2 ardei gras

1/2 ceapă roșie mare

8 catei de usturoi

1 lingură de ulei de măsline

1/4 linguriță piper

4 piepti de pui, cu tot cu os

1 lingura de rozmarin uscat

 

Preparare

Preîncălziți cuptorul la 190° C.

Se taie dovlecelul in jumatate, se taie morcovul și ardeiul in sferturi; tăiați ceapa în jumatate; zdrobiți cateii de usturoi.

Combinați dovleceii, morcovul, ardeiul gras, ceapa, usturoiul și uleiul într-o tavă de copt suficient de mare. Se condimentează amestecul cu 1/2 linguriță de piper negru și se amestecă. Coaceti până când legumele sunt încălzite, aproximativ 10 minute.

În timp ce legumele se coc, luati pielea de pe pieptul de pui și frecați carnea cu piper negru și rozmarin sfărâmat.

Scoateți tava din cuptor și puneți puiul, partea laterală a pielii- sus, deasupra legumelor. Întoarceți-vă la cuptor și continuați coacereaa până când puiul este gătit și legumele sunt moi (aproximativ 35 de minute).