Porții: 6

Marimea unei portii: 120 grame de pui și 50 de grame de orez

Ingrediente:

  • un pui de rotisor de aproximativ 2 kg
  • 2/3 cesti de orez nefiert
  • 1 lingură de ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • 1 lingurita piper negru
  • 1/2 ceasca ardei verde tocat
  • 1 legatura de ceapa verde tocata
  • 1 portocala

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade celsius. Clătiți puiul si indepartati maruntaiele. Uscati carnea prin tapotare cu un prosop de hartie si ungeti-o cu putin ulei. Fierbeti orezul in 4 cani de apa timp de aproximativ 20 de minute, dupa care scurgeti-l. Într-un castron mediu se combină orezul fiert, uleiul, piperul negru, ardeiul gras, ceapa verde, si portocala taiata bucati. Adaugati amestecul in cavitatea puiului. Puneți puiul într-o tava si introduceti-l in cuptorul preincalzit. Lasati sa se gateasca timp de o ora-o ora si jumatate, Scoateți orezul din cavitatea puiului cu o lingura și puneți-l pe o platou de servire. Taiați carnea de pui în bucăți, adăugați la platou și serviți.