Portii: 12

Marimea unei portii: 150-200 de grame

Ingrediente:

  • 900 de grame de carne de vită sau porc
  • 6 cani de apă rece
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 cană de sos de roșii cu conținut scăzut de sodiu
  • 1 varză medie
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 6 linguri de suc de lamaie

Preparare:
puneți carnea de vita sau porc într-o oală mare. Adăugați apă pentru a acoperi complet carnea. Se acoperă cu un capac și se aduce la fierbere. După ce apa da in clocot, se reduce căldura la foc mic și se fierbe până când carnea este frageda si se destrama usor. Spumati periodic. Îndepărtați carnea din oală, fara a arunca apa in care a fiert, și desfaceti-o cu o furculiță. Tăiați varza sau dati-o pe razatoare. Curatati si taiati cubulete ceapa și morcovii. Se lasă apă în oala in care a fiert carnea si se adaugă uleiul de măsline, sosul de roșii, varza,
ceapa, morcovii, și carnea. Se condimentează cu sare, piper și suc de lamaie dupa gust. Fierbeti la foc mic până la 1-1 / 2 ore sau până când toate legumele sunt gătite.