6 porții: 1 felie/ persoana.
Ingrediente:
- 1 linguriță și jumătate de drojdie uscata
- 1 cană și jumătate de apă calduță(nu fierbinte!)
- 2 lingurițe ulei de măsline extravirgin
- 1 lingurița zahar brun
- 2 căni de făina integrală
- 90 g paste de tomate fără conținut de sare
- 1/4 lingurița pudră de usturoi
- 2 lingurițe de condimente italienești: oregano, busuioc etc
- 1/4 cană de ceapă tăiata rondele
- 1/4 cană ardei gras verde
- 200 g carne de pui la grătar, felii
- 50 g boabe porumb ( fără sare)
- 1/4 lingurița de piper negru măcinat
- 180 g mozzarella rasa
Preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 220 grade C
- Dizolvă drojdia într-o cana de apa calduță. Adaugă 1 linguriță de ulei de măsline, lingură de zahăr și făina, pentru a face coca. Pune-le într-un vas mare, acoperă-le și lasă-le undeva la temperatura camerei, sa dospească.
- Combina sosul de tomate, jumătatea de apă călduța, pudra de usturoi, mixul de condiment și restul de ulei de măsline într-o cratița mică, pune la fiert pt 5 minute.
- Pune într-o tava pt pizza hârtie de copt, așează aluatul în forma. Adaugă peste: sosul de roșii, carnea de pui, legumele și brânza deasupra.
- Lasă la cuptor pt 20 de min, sau până când aluatul și brânza au devenit aurii.
No comments.