6 porții: 1 felie/ persoana.

Ingrediente:

  • 1 linguriță și jumătate de drojdie uscata
  • 1 cană și jumătate de apă calduță(nu fierbinte!)
  • 2 lingurițe ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingurița zahar brun
  • 2 căni de făina integrală
  • 90 g paste de tomate fără conținut de sare
  • 1/4 lingurița pudră de usturoi
  • 2 lingurițe de condimente italienești: oregano, busuioc etc
  • 1/4 cană de ceapă tăiata rondele
  • 1/4 cană ardei gras verde
  • 200 g carne de pui la grătar, felii
  • 50 g boabe porumb ( fără sare)
  • 1/4 lingurița de piper negru măcinat
  • 180 g mozzarella rasa

Preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 220 grade C
  • Dizolvă drojdia într-o cana de apa calduță. Adaugă 1 linguriță de ulei de măsline, lingură de zahăr și făina, pentru a face coca. Pune-le într-un vas mare, acoperă-le și lasă-le undeva la temperatura camerei, sa dospească.
  • Combina sosul de tomate, jumătatea de apă călduța, pudra de usturoi, mixul de condiment și restul de ulei de măsline într-o cratița mică, pune la fiert pt 5 minute.
  • Pune într-o tava pt pizza hârtie de copt, așează aluatul în forma. Adaugă peste: sosul de roșii, carnea de pui, legumele și brânza deasupra.
  • Lasă la cuptor pt 20 de min, sau până când aluatul și brânza au devenit aurii.