4 porții; 1 porție - 100 gr

Ingrediente:
- 4 file de păstrăv (aproximativ 100 gr/bucata);
- 1.5 lingurițe piper negru;
- 1 linguriță usturoi pudră;
- 1.5 lingurițe boia iute;
- 1/4 ardei gras verde de mărime medie
- 1 ceapă mică;
- 1 lămâie mică;
- 2 linguri parmezan ras.

Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200 °C.
Așezați peștele într-o tavă de copt pe care în prealabil ați uns-o cu ulei sau ați acoperit-o cu folie de aluminiu.
Presărați piperul, usturoiul pudră și boiaua pe ambele parti ale peștelui.
Tăiați ardeiul gras in fâșii și așezați-le pe pe bucățile de pește.
Tăiați ceapa în rondele și așezați-le de asemenea pe bucățile de pește.
Stoarceți zeama de lămâie peste pește.
Coaceți timp de 30 de minute.
Când este gata, presărați parmezan.
A se servi cald!