4 porții: porția-1 cana și jumătate

Ingrediente:

  • 3/4 ceapa, tocată mărunt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras
  • 3 linguri de ceapa verde tocată
  • 4 lingurițe de ulei de măsline (ulei de alune de pădure)
  • 3/4 lingura de piper negru măcinat
  • 4 oua, bătute
  • 4 cești de orez cu bob lung, fiert și răcit
  • 1/4 lingurița sare
  • ½ cana creveți congelați, prefierți
  • 1 cana de mazăre și morcov congelat

Preparare:

  • Pune o tigaie anti-aderenta pe foc, cu o lingurița de ulei
  • Adaugă ceapă și ½ lingurița de piper negru și călește până ceapa se înmoaie (aprox 2 minute)
  • Adaugă apoi ghimbirul, usturoiul tăiat mărunt și ceapa verde tocată și amestecă totul pt încă un minut
  • Pune peste morcovul și mazărea congelată. Adaugă creveții peste legume, împreună cu 2 lingurițe de ulei. Amestecă până se gătesc. Peste tot, adaugă ouăle bătute, amesteca cu o lingură de lemn până sunt gata.
  • Răstoarnă alimentele din tigaie într-un bol. Adaugă 1 lingurița de ulei și prăjește puțin orezul(fiert și răcit în prealabil). Adaugă sarea și piperul și lasă-l (fără sa amesteci)-2 minute.
  • Peste orezul prăjit adaugă mixul de creveți și legume. Poftă bună!