Porții:12

Marimea unei portii: jumătate de cană

Ingrediente:

  • 3 linguri de făină
  • jumătate de cană de zahăr
  • un ou mare întreg
  • 3 ouă mari cu albușul separat
  • o cană de lapte 2%
  • o cană de apă
  • o linguriță esență de vanilie
  • două căni de ananas tăiat cubulețe
  • un sfert de cană de zahăr
  • 25-30 de napolitane

Preparare:

  • preîncălziți cuptorul la 220gr
  • amestecați făina, zahărul, oul întreg și cele 3 gălbenușuri și le puneți într-o cratiță
  • adăugați apa și laptele și amestecați la foc mediu până când amestecul se întărește apoi adăugați vanilia
  • puneți puțin amestec pe fundul unei tăvi peste care puneți napolitanele și jumătate de ananas
  • continuați să puneți 4 astfel de straturi începând și terminând cu amestecul de ou
  • amestecați albușurile rămase și le adăugați peste
  • le puneți la copt 5 minute sau până când albușul devine maroniu