Porții:12
Marimea unei portii: jumătate de cană
Ingrediente:
- 3 linguri de făină
- jumătate de cană de zahăr
- un ou mare întreg
- 3 ouă mari cu albușul separat
- o cană de lapte 2%
- o cană de apă
- o linguriță esență de vanilie
- două căni de ananas tăiat cubulețe
- un sfert de cană de zahăr
- 25-30 de napolitane
Preparare:
- preîncălziți cuptorul la 220gr
- amestecați făina, zahărul, oul întreg și cele 3 gălbenușuri și le puneți într-o cratiță
- adăugați apa și laptele și amestecați la foc mediu până când amestecul se întărește apoi adăugați vanilia
- puneți puțin amestec pe fundul unei tăvi peste care puneți napolitanele și jumătate de ananas
- continuați să puneți 4 astfel de straturi începând și terminând cu amestecul de ou
- amestecați albușurile rămase și le adăugați peste
- le puneți la copt 5 minute sau până când albușul devine maroniu
No comments.